Acilen Diş Hekimine Görünmeniz Gerektiğini Gösteren 6 Durum

ACİLEN DİŞ HEKİMİNE GÖRÜNMENİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTEREN 6 DURUM

Ağız ve diş sağlığında ağrı yaşanmaya başladığı anda diş hekimine derhal gitme alışkanlığı toplumumuzda kalıplaşmış bir hareket tarzıdır. Lakin diş hekimine gidilmesi için tek sebep, tek gösterge ağrı hissiyatı değildir elbette. Ağız ve diş sağlığında meydana gelen rahatsızlıklar ve huzursuzluklar genel vücut sağlığın da olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığında ve özellikle ağız hijyeninde oluşan rahatsızlıklar da göz ardı edilmeden derhal doktor muayenesine gidilmeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Zira her önemsenmeyen gün daha büyük rahatsızlıkların habercisi olabilir.

  • Diş Ağrısı

Diş ağrısı ve dişlerde yaşanan hassasiyetler diş hekimine gitmek için bilinen en yaygın gerekçedir. Bu genellemeye sebep olan diş ağrısının kaynağı nedir? Dişlerde meydana gelen çürümeler, diş etlerinde ki rahatsızlıklar, dişlerde kırık ve çatlak durumları, apse oluşumları ve yumuşak doku hastalıkları dişlerde ağrı oluşmasına neden olur.

  • Dişlerin Kırılması

Dişlerde kırık oluşması özellikle de çocuklarda meydana gelmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. Travma ya da başkaca sebeplerle oluşabileceği için diş hekimine gidilmesi faydalı olacaktır.

  • Dudaklarda veya Yanaklarda Meydana Gelen Yaralanmalar

Diş çekimlerinden sonra hafif kanamalar olması normal olarak değerlendirilebilir. Lakin 4-5 saati aşan ve sızıntı şeklinde devam eden kanamalarda derhal diş hekimine başvurulmalıdır.

  • Ortodontik Tedavi Sonrası Meydana Gelen Acil Durumlar

Diş teli tedavisinden sonra tellerde kırılma yada dışa doğru kıvrılma veyahut ağız içini rahatsız edecek şekilde batma hissiyatı oluşmuş ise diş hekimi durumdan haberdar edilmelidir.

  • Korkulu Rüyalar Apseler

Dişlerde ve diş etlerinde meydana gelen apse oluşumları hafife alınacak konular değildir. Derhal diş hekiminden randevu alıp görmesi sağlanmalıdır.

  • Sebebi Kestirilemeyen Diş Eti Kanamaları

Diş etlerinde kanamalar meydana geldiğinde bu konu müdahale edilmesi gereken bir konudur. Kimi zaman diş fırçalaması esnasında kim zamanda kendiliğinden kanamalar oluşabilir. Böyle durumlar hayatın olağan akışıymışçasına değerlendirilmemelidir. Mutlaka diş hekimi bilgilendirilmeli ve müsaitlik durumuna göre randevu alınarak muayene olunmalıdır. Özellikle sebebi kestirilemeyen diş eti kanamalarında zaman kaybı yaratmadan diş hekimini görmek kiş için oldukça faydalı olacaktır.