Diş Neden Kırılır? Diş Kırılması Nedenleri Nelerdir?

Dişler hemen hemen hepimizin pek önemsemediği ancak hayatımızın seyrini önemli ölçüde değiştirebilecek parçalarımızdır. Dişler ile ilgili en çok karşılaşılan konulardan birisi kırılan dişlerdir. Kırık dişlere ilişkin bir çok faktör vardır. Sert bir darbe, spor müsabakaları gibi…

Kırılma durumuna kanamanın da eşlik edeceği düşünüldüğünde öncelikle kırılan dişin hangisi olduğu ve kırığın ne kadar büyük olduğu tespit edilmelidir. Kırılan dişe ne yapılır sorusunun öncelikli cevabı mümkünse kırık parça mutlaka bir temiz nesneye sarılıp iyice muhafaza edilmelidir.

Kanama olsun olmasın, kırılan parça ister büyük ister küçük olsun, acil durumlarda 30 dakika içerisinde diğer durumlarda ise 1-2 saat içerisinde hasta kırık diş ile birlikte iyi bir diş doktoruna götürülmelidir.
Diş kırılması ile oluşan diş eksiklerinin tedavisinde implantlar kullanılmaktadır.

Günümüzde diş eksikliği problemine çözüm olarak sıklıkla başvurulan tedavilerin başında implant uygulaması gelir. İmplantoloji, farklı sebeplere bağlı olarak kaybedilen dişlerin orijinale en yakın şekilde yerine konmasını hedefler. Küçük bir operasyonla çene kemiğinin içine yerleştirilen yapay diş kökleri sayesinde hasta, uzun seneler hatta ömür boyu kullanabileceği dişlere sahip olur. Bu açıdan başarılı bir şekilde uygulandığında implant diş, etkili ve kalıcı bir tedavi yöntemidir.

İmplant tedavisi aracılığıyla kişi yalnızca estetik açıdan değil fonksiyonel açıdan da sağlam ve güzel dişlere kavuşur. Kemik içine yerleştirilen kökler sayesinde implant dişler orijinal dişlerin fonksiyonunu eksiksiz olarak yerine getirebilir. Aynı zamanda kök üzerine yapılabilecek alternatif ve gelişmiş protetik tedaviler sayesinde estetik açıdan da tatmin edici sonuçlara ulaşılır.