Diş Şişmesine Ne İyi Gelir?

Diş Eti Şişmesi Neden Olur?

Ağız ve diş sağlığını uzun yıllar boyunca korumak için ağız hijyeni, düzenli bakım ve düzenli diş hekimi kontrolleri asla ihmal edilmemelidir. Ağız ve diş sağlığını tehdit eden herhangi bir rahatsızlık belirtisi de ihmal edilmemesi gereken bir diğer önemli konudur.

Diş şişmesinin temel sebebini ihmale uğrayan diş çürükleri oluşturur. Belirli bir süre tedavi görmeyen dişteki çürük dişin özünü enfekte eder. Bu da diş apsesi ve diş şişmesine neden olabilir. Diş şişmesi ile beraber zonklama, ateş, lenf bezlerinde şişlik, çenede ağrı, dişte hassasiyet gibi belirtiler görülebilir. Neticede diş şişmesinin altında iltihabik bir problem yatar ve ciddiye alınarak bir an evvel tedavi edilmesi gerekir. Uzman diş hekiminin uygun görmesi halinde antibiyotik tedavisi alınarak dişteki enfeksiyon kurutulur. Ağrılar için ise ağrı kesici kullanılabilir. İhtiyaç duyulması halinde diş içi enfeksiyondan temizlenerek dezenfekte edilir. Böylece diş şişmesine sebep olan rahatsızlık ortadan kaldırılmış olur.

Diş Eti Şişmesi

Farklı diş eti rahatsızlıkları diş eti şişmesi ve iltihaplanma gibi sonuçlara sebep olabilmektedir. Diş eti iltihabı, diş eti şişmesinin başlıca sebepleri arasında yer alır. Hassasiyet ve ağrılar, kızarıklık, yemek yeme ve konuşma zorlukları, diş eti kanaması; diş eti şişmesiyle birlikte görülebilen semptomlardandır.

Diş eti şişmesi genellikle etkili bir ağız bakımı aracılığıyla ve bir süre sert gıdalardan uzak durularak iyileşebilen bir rahatsızlıktır. Ancak daha ciddi diş eti hastalıkları söz konusu olduğunda diş eti şişmesi daha uzun süre devam edebilir. Zamanında müdahale edilmediği taktirde ise diş eti çekilmesi, hatta diş kayıplarına varabilen üzücü sonuçlara yol açabilir.

Birkaç günden daha uzun süren diş eti şişmesi vakaları için daha fazla vakit kaybetmeden uzman bir diş hekimine başvurmak gerekir. Uzman hekim şişmenin altında yatan rahatsızlığı teşhis ettikten sonra uygun tedavi yöntemini hayata geçirir. Diş eti şişmesi için uygulanan medikal tedaviler arasında ağız gargarası ve antibiyotik yer alır. Ancak söz konusu iltihaplanmanın çok yayılmış olması ve antibiyotikten verim alınamaması halinde cerrahi operasyon seçeneği değerlendirilebilir.