Gülüş Tasarımında Tedavi Konusu Olan Bölümler Nelerdir?

Gülüş Tasarımına Konu Olan Tedavi Bölümleri Nelerdir?Modern diş hekimliği uygulamalarının geldiği nokta, insanları hayal ettikleri gülüşlere kavuşturmayı neredeyse garantiliyor. Sağlığı olduğu kadar estetik beklentileri de göz önünde bulundurarak geliştirilen tedaviler sayesinde insanlar kendi gülüşlerini tasarlayabiliyor.

Farklı sebeplere bağlı olarak estetik görünümü bozulan diş ve diş etlerinin, kişinin beklentileri, yüz şekli ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak mümkün mertebe doğal ve kusursuz görünümlerine ulaştırması işlemine gülüş tasarımı adı verilir. Kısaca kişiye özel olarak tasarlanan gülüş olarak da tanımlanabilir.

Gülüş tasarımı, teknolojinin tıp deneyimiyle birleşmesiyle geliştirilen yenilikçi ve  etkili pek çok uygulamayı kapsıyor. Bu açıdan multidisipliner bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor. Hastanın ihtiyaçlarını doğru belirmek ve beklentilerini doğru anlamak, başarılı bir gülüş tasarımının en önemli iki adımını oluşturuyor.

Gülüş tasarımı tedavisi hayata geçirilmeden önce hastadan alınan ölçüler kullanılarak modellemeler yapılıyor. Bu modellemeler mevcut problemlerin belirlenmesi için ve tedavi planının hazırlanması için kullanılıyor. Sonraki adımda yine özel bilgisayar programları aracılığıyla planlan tedavi sonrası ortaya çıkacak olan görüntü sunuluyor. Bu noktada hastayla fikir alışverişi içinde tedavinin detayları görüşülüyor ve hemfikir olunduktan sonra uygulama aşamasına geçiliyor.

Gülüş Tasarımı Tedavisi Hangi Bölümleri Kapsar?

Her kişinin hayal ettiği gülüş ve gereksinimleri farklı olacağı için herkesin gülüş tasarımı da birbirinden farklı olacaktır. Dolayısıyla gülüş tasarımı tedavisinde yer alacak işlemler de farklılık gösterir. Bu işlemler kişinin beklentilerine, yüz hatlarına, cinsiyetine, yaşına göre uzman diş hekimi tarafından belirlenir.

Öncelikle dişlerdeki çürük problemleri bertaraf edilir. Varsa diş eti rahatsızlıkları giderilir ve profesyonel diş temizliği gerçekleştirilir. Sonraki aşamalarda estetik diş hekimliği uygulamaları devreye girer. Duruma ve vakaya göre gingivektomi adı verilen diş eti estetiği uygulamalarından, bleaching olarak bilinen diş beyazlatma tedavisinden yararlanılabilir. Ayrıca diş eksikliklerinin olması halinde protez ve implant uygulamaları da tedavinin bir parçası haline getirilir. Porselen lamine ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tel tedavileri de sürece dahil edilebilir.

Gülüş tasarımı tedavisinin içinde duruma göre medikal estetik uygulamalardan da yararlanılabilir. Dudak ve yüz bölgesine uygulanan dermal dolgu gibi uygulamalar buna örnektir.

Neticede elde edilen kusursuz gülüş tasarımı kalıcı mı sorusunun cevabı ise kişinin tedavi sonrasında ağız ve diş bakım sorumluluklarını ne oranda yerine getirdiği ile doğru orantılı olarak değişebilmektedir.